Karnival Upin Dan Ipin Kini Berbayar

Karnival Upin dan Ipin kini berbayar Bulan lepas aku terlihat iklan untuk karnival Upin dan Ipin yang bakal diadakan hujung tahun 2015. Aku tak ada cadangan nak ke sini kalau masih bujang. Memandangkan anak pun dah besar panjang, aku cadang nak bawa jalan-jalan. Sekali sekala keluar dari kepompong kerja untuk luangkan masa dengan famili.  …

5 Cara Tingkatkan Pemakanan Serat Di Bulan Puasa

5 cara tingkatkan pemakanan serat di bulan puasa Buah-buahan, roti, sayur-sayuran, kekacang dan biskut merupakan makanan yang mengandungi kandungan serat yang tinggi. Sayang sekali makanan dari jenis ini kurang dimakan semasa bulan puasa kerana perhatian anda terganggu oleh makanan-makanan yang terdapat di bazar Ramadan. 5 cara tingkatkan pemakanan serat di bulan puasa boleh membantu anda…

Bisnes Baju Kurung Di Bulan Ramadan

Bisnes baju kurung di bulan Ramadan Sebelum tibanya bulan puasa atau bulan Ramadan, ramai usahawan dan peniaga mula memborong pelbagai jenis baju melayu dan baju kurung. Sudah ramai yang mula membuat persediaan untuk menjalankan bisnes baju kurung di bulan Ramadan. Bila dibeli secara borong, maka kos untuk sehelai baju akan menjadi lebih rendah. Sebab itu…

Bisnes Roti Canai Dan Murtabak Di Bulan Ramadan

Bisnes roti canai dan murtabak di bulan Ramadan Bila ditinjau pada hari biasa, roti canai memang pilihan yang popular untuk sarapan pagi dan minum petang. Murtabak pula apa kurangnya. Banyak kedai-kedai makan yang menyediakan roti canai dan murtabak sebagai pelaris. Boleh dikatakan ianya menjadi pilihan kepada semua bangsa tanpa mengira usia dan jantina. Faktor inilah…

Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N17

Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N17 Sejak tahun lepas, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah memperkenalkan peperiksaan online sebagai alternatif untuk pengambilan calon-calon dalam sektor perkhidmatan awam. Ini tidak terkecuali dengan jawatan lepasan SPM iaitu peperiksaan online Pembantu Tadbir N17.     Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N17 dijalankan pada waktu malam. Ini memberikan kelebihan kepada calon-calon…

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 Pasti ramai calon-calon peperiksaan awam sedang mencari panduan peperiksaan Pegawai Psikologi S41 ini kerana peperiksaan online akan diadakan tidak lama lagi. Saya bercadang untuk berkongsikan maklumat yang berkaitan dengan bidang ini sebagai satu usaha untuk memudahkan mereka membuat persediaan. Jawatan Pegawai Psikologi S41 mula diwujudkan sejak tahun 1992 di bawah seliaan…

Selepas Keguguran Aku Yang Kerisauan

Selepas keguguran aku yang kerisauan Lebih kurang 2 bulan selepas isteri aku gugur, beliau mula datang bulan seperti biasa. Cuma ianya meragukan bila tempohnya jadi terlalu lama.┬áSelepas keguguran aku yang kerisauan. Suami mana yang tak risau. Cuma aku tak tunjuk depan dia. Bukan sebab aku Mr Nice Guy tapi Mr Arrogant. Aku mengambil keputusan untuk…

Pos Yang Menyebabkan Blog Saya Sesak 2014

Pos yang menyebabkan blog saya sesak 2014 Sepanjang tahun 2014, ada satu artikel yang telah menyebabkan blog saya sesak sampai keluar status “Internal Server Error”. Artikel tersebut telah mendapat carian yang tinggi sehingga hari ini. Pada mulanya saya beranggapan bandwidth yang digunakan pada blog sudah mencapai tahap maksima. Sebenarnya tidak. Jumlah pelawat dan sharing yang…

Encik Titan Kesal Dengan Gathering 2014

Encik Titan kesal dengan Gathering 2014 Semasa Gathering 2014 yang dianjurkan oleh Tim Infokerjaya, ramai jemputan telah hadir. Dari 90 orang yang mendaftar online, 76 orang telah berjaya hadir walau pun hujan lebat di pagi hari. Di antaranya ialah nama-nama besar dalam bidang usahawan internet iaitu Zeo Unic, Suhairi Shaffie, Jamal Sifu FB Ads, Akma…

Demi Anak Sanggup Bersesak Di Karnival

Demi anak sanggup bersesak di karnival Anak sulung kami memang suka menonton siri kartun Upin dan Ipin. Setiap hari tengok tanpa rasa jemu. Saya sebagai ayah memang tak nak menghampakan harapan si anak, siap beli DVD Upin dan Ipin. Tak cukup dengan itu, siap download video dari Youtube. Satu hari kami terlihat iklan karnival Upin…