Cara Pantas Buat Duit Dengan USD

Nov 01

Cara pantas buat duit dengan USD

Ramai yang nak belajar buat duit dengan USD tapi tak berpeluang untuk belajar dalam Bahasa Melayu. Baru-baru ini ada seorang usahawan internet tempatan sudah hasilkan video panduan untuk belajar cara pantas buat duit dengan USD.

Bukan sekadar lubuk duit USD, tetapi beliau akan bocorkan rahsia bagaimana anda yang tidak berapa pandai Bahasa Inggeris pun boleh buat duit dalam USD.

 

cara-pantas-buat-duit-dengan-USD

Memang seronok kalau dapat duit komisyen USD dari internet.

 

3 cara mudah jana wang dengan USD

Ada cara yang mudah untuk mula menjana wang dengan dolar USD.

1. Jadi ejen affiliate. Ini cara yang paling cepat, pantas dan mudah. Anda pergi sahaja ke mana-mana laman affiliate yang menawarkan komisyen dalam USD dan terus mendaftar. Dapatkan link affiliate produk dan mulakan promosi anda.

Setiap pembelian yang dilakukan menerusi link anda akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda. Tawaran yang menarik ini pasti akan memudahkan anda untuk mula menjana wang dalam USD. Anda boleh terus bermula kerana tiada bayaran dikenakan. Hanya perlu daftar dan buat promosi.

2. Jadi pemilik produk. Anda hasilkan produk digital seperti ebook atau video yang boleh dijual di internet. Dengan menjadi pemilik produk, anda akan mendapat lebih banyak pendapatan setiap kali pelanggan membeli produk anda. Cara ini lebih menguntungkan anda jika dibandingkan sebagai affiliate.

3. Buat duit dengan video. Ini cara yang paling mudah. Mulakan dengan mendaftar di Google Adsense, kemudian bina iklan di Youtube. Tanpa bahasa Inggeris yang sempurna pun anda boleh jana wang dengan mudah.

 

2 tips jana wang dengan USD

1. Cari niche mudah jual. Bisnes internet anda bermula dengan mencari niche yang ada permintaan. Lebih bagus lagi jika ianya mempunyai permintaan yang amat tinggi. Usah jual produk secara mengkhinzir buta kerana ia hanya akan merugikan masa anda.

Anda perlu kaji apa niche yang mudah hendak dijual dan boleh memberikan hasil yang lumayan. Salah pilih niche akan memudaratkan anda. Masa sudah terbuang, kos iklan yang anda laburkan tidak mendatangkan hasil seperti yang diharapkan.

2. Tips promosi produk. Jana wang dengan USD perlukan promosi. Tanpanya anda akan gagal. Anda akan ditunjukkan teknik promosi yang sudah terbukti dan berjaya dilakukan oleh 2 orang usahawan internet yang berpengalaman.

 

Bagaimana anda nak bermula?

Cara mudah jana wang dengan USD ini akan ditunjukkan oleh seorang usahawan internet yang sudah banyak menjana pendapatan dalam USD. Panduan tersebut akan diberikan dalam bentuk video untuk memudahkan anda belajar dari awal hingga akhir. Terus dapatkan pakej video buat duit dengan USD untuk bermula.

33 comments

  1. Kalau betul-betul buat dan konsentrait, boleh kaya raya nih….
    SuperNifz recently posted…#ProjekBegSekolahMy Profile

  2. Siapa berminat nak cari kerja part time boleh cuba bidang ini
    azimah mohd zainuddin recently posted…Tips Rangsang Banyak Susu IbuMy Profile

  3. Inilah masanya nilai matawang USD tengah tinggi..
    Sani recently posted…Jadilah Kebanggaan Ibu Mu!My Profile

  4. memang inilah masanya kan, insyaAllah
    raihanah recently posted…Gombak Spa Di Rumah: Kini Dengan Pakej BaruMy Profile

  5. Dulu susah nak cari panduan buat duit usd dalam versi bahasa Malaysia ni…almaklum Hehe.. Bahasa inggeris fail….
    Junaidy recently posted…Contest Komen Dan Menang Dari Rakan BlogMy Profile

  6. kalau rajin tak akan jadi satu maalah punya ya.masalah ramai gagal sebelum berjaya tu aeiiii..
    suri recently posted…Azab Pengalaman Dan Penawar Gigi Geraham a.k.a Gigi Bongsu Semasa Kehamilan BerpantangMy Profile

  7. Semakin ramai yang meneroka income dengan USD since nilai mata wang negara kita drop..
    Noriza Rahman recently posted…Vitamin C Untuk Mencerahkan Kulit – Lebih Baik Daripada Glutathione?My Profile

  8. haa..

    download cepat-cepat ehh..
    titan recently posted…Jobdirumah Payment – Kali ke 383 hingga 401My Profile

  9. masih belum pandai lagi nak jana usd nih, senang – senang nanti nak teroka juga lah
    onlajer recently posted…Bayaran Komisen Ketiga LazadaMy Profile

  10. bagi yang guna sistem usd ni mesti yang berdoa biar nilai rm makin jatuh hahaha
    Belang Tarung recently posted…Warna Air Kencing (Urine) dan Punca Masalah KesihatanMy Profile

  11. syok kalau boleh fokus ni
    Raihanah Ahmad recently posted…Kebaikan Gum Arabic Dalam Vita C ShakleeMy Profile

  12. Sudah merasa bagaimaan dapat pendapatan melalui usd, memang kena pada caranya , rezeki tu datang bergolek
    Wan Zawawi recently posted…Jom Pekena Kuey Teow GorengMy Profile

  13. bagus juga kalau pandai cari duit menggunakan USD..sebelum nilai ringgit bertambah
    mrhanafi recently posted…Best Blogger Network (#BBN)My Profile

  14. artikel yang menarik terima kasih atas perkongsian ini
    MDHAFiZ.NET recently posted…Misi Adsense Bahagian PertamaMy Profile

  15. Fokus yang melayu dulu bagi pandai, dh terror nanti lompat ke niche antarabangsa pula main USD..

    Tahniah IF
    Noriza Rahman recently posted…Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan MataMy Profile

  16. bagus untuk panduan mereka yang minat blogging kot rasanya…

  17. Nampaknya saya perlu pelajari lebih lanjut mengenai affiliate ni 🙂
    Calrase recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLanceeMy Profile

  18. USD tengah naik sekarang. Masyuk kalau dapat income USD
    Belajar Saham recently posted…Pesanan Sifu Saya Semasa Saya Baru Belajar Saham!My Profile

  19. bagi seorang blogger, adsense adalah cara terbaik nak buat duit online
    nikkhazami recently posted…Sinopsis Red Velvet di Astro RiaMy Profile

  20. penah merasa duit usd dari fiverr..jual artikel plr.
    ni tengah nak godek-godek warrior plus plak..insyaAllah 🙂
    Amir Mazlan recently posted…Belajar Google AdWords kalau nak tahu tempat paling strategik untuk pacak iklanMy Profile

  21. ikhwanfahmi /

    Kena buat saluran khas untuk Youtube.

  22. Memang lumayan buat duit dengan USD.. berganda-ganda pulangan bila di tukar kepada RM..

    Kalau cuba memang best
    Dedaun Comel recently posted…Cara Berjimat Yang Ringkas Dan MudahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.