• Bisnes

    5 Strategi Tingkatkan Jualan Lepas Raya

    5 strategi tingkatkan jualan lepas raya Sebahagian besar bisnes akan mengalami kesan dengan cuti Hari Raya Aidilfitri. Mana-mana bisnes akan berdepan dengan kejatuhan jualan bermula sejak bulan Ramadan lagi. 5 strategi tingkatkan jualan lepas raya ini dikongsikan oleh Azli Ismail, Pengasas Ailin Skincare Sdn Bhd, Director of SisLin Beauty dan President of Margin Worx.     1. Buat semakan database prospek. Semak semula Inbox dalam Facebook Page. Catat nombor telefon prospek. Dalam WhatApps, asingkan maklumat prospek dengan pelanggan. Bagi prospek, anda fokus untuk menjual pada mereka selepas Hari Raya Aidilfitri berakhir. 2. Buat Like Marketing berterusan. Semasa Hari Raya Aidilfitri, teruskan iklan untuk tambah Like dari prospek. Waktu ini ramai…

  • Bisnes

    5 Produk Laku Keras Musim Raya

    5 produk laku keras musim raya Tak lama lagi akan tiba bulan Ramadan, diikuti Syawal atau kemuncaknya Hari Raya. Walau pun lama lagi nak raya, sudah ramai orang membuat persediaan dari segi kewangan contohnya untuk menambah pendapatan. Maklumlah waktu raya nanti perlukan persiapan untuk beli barang untuk berbuka puasa, barang untuk buat kuih raya, beli baju raya untuk famili dan anak-anak. Paling penting sekali ialah duit raya untuk dihadiahkan ada anak-anak. Bagi anda yang bijak dan tak mahu sentuh gaji, carilah jalan untuk buat duit sampingan. Bagi pemilik bisnes, mereka sudah mula rekrut ejen untuk menaikkan jualan. Bagi yang baru nak bermula, belajarlah untuk menjual hari ini juga.    …

  • Bisnes

    Bisnes Yang Popular Di Bulan Ramadan

    Bisnes yang popular di bulan ramadan Bila sebut sahaja bulan Ramadan, ramai yang akan terfikir mengenai ibadah yang diperintahkan oleh Allah serta disuruh oleh Rasulullah S.A.W di dalam bulan Ramadan seperti tadarus, iktikaf, infaq, zakat fitrah, solat tarawih, qiyamullail, sahur, iftar, memberi makan kepada orang yang berpuasa dan sebagainya adalah menjurus kepada melahirkan insan bertaqwa. Ramai juga yang mencari bisnes yang popular di bulan Ramadan.   Makna dan pengertian Ramadan Perkataan Ramadan berasal dari kata dasar ra-mim-dal, yang bererti panas atau panas yang menyengat. Perkataan ini berkembang sehingga ertinya membawa maksud menjadi panas atau sangat panas, atau diertikan juga sebagai hampir membakar. Oleh itu makna Ramadan boleh diringkaskan sebagai waktu…

  • Bisnes

    Buat RM62 Ribu Dengan Bisnes Dropship Shopee

    Buat RM62 ribu dengan bisnes dropship Shopee Adakah anda nak cari panduan untuk memulakan bisnes di internet bagi menambah cabang pendapatan? Buka saja laman carian Google pun sudah ada macam-macam panduan nak buat bisnes. Tak semua panduan bisnes mudah dipelajari dan dipraktikkan. Ada panduan yang mengajar anda ilmu-ilmu teknikal, tapi bukan itu yang anda perlukan. Walau bagaimana pun tak semua panduan ajar bab-bab teknikal. Ada panduan bisnes yang terang-terang menunjukkan anda dari A – Z untuk bab teknikal. Usah risau sebab anda diajar, bukan kena buat sendiri. Tak mungkin anda akan dibiarkan selepas mendapat sesebuah panduan, contohnya panduan bisnes dropship Shopee.     Apakah contoh panduan yang boleh dipercayai? Seperti…

  • Bisnes

    3 Jenis Bisnes Dengan Modal Rendah Untuk Diusahakan Masa Pandemik

    3 jenis bisnes dengan modal rendah untuk diusahakan masa pandemik Ramai orang hilang kerja bila Covid 19 melanda. Bagi yang masih bekerja dan menerima gaji penuh, anda memang bernasib baik. Ada 3 jenis bisnes dengan modal rendah untuk diusahakan masa pandemik yang boleh anda usahakan untuk menambah pendapatan.     Bagi mereka yang terjejas atau yang sudah tiada pendapatan, anda masih punya harapan untuk menambah pendapatan. Sentiasa percaya ada peluang untuk anda usahakan selagi hayat dikandung badan. Di bawah ini kami sertakan 3 jenis bisnes yang anda boleh buat tanpa modal yang tinggi :   1. Bisnes dropship. Anda hanya perlu buat promosi, ambil tempahan dan hantar kepada pembekal. Mereka…

  • Bisnes

    5 Tips Mulakan Bisnes Informasi

    5 tips mulakan bisnes informasi Bisnes internet di Malaysia pada tahun 2010 hingga ke hari ini. Ramai nama-nama baru muncul sebagai usahawan internet yang berjaya sehingga mengatasi usahawan terdahulu. Kemudahan internet telah dimanfaatkan  oleh orang ramai untuk menjana pendapatan sampingan dengan membuat jualan produk informasi seperti ebook, audio dan video. Mereka yang tiada latar belakang dalam bidang komputer turut sama-sama mengambil peluang untuk mencari 5 tips mulakan bisnes informasi di internet.     Bukan sahaja mereka yang sudah bekerja, malah mereka yang belum tamat persekolahan sama-sama bersaing untuk memulakan bisnes di internet. Biar pun di internet amat mudah untuk berniaga, pasti ada individu yang masing keliru apa yang perlu dilakukan…

  • Bisnes

    Buat Duit Raya Dengan Shopee

    Buat duit raya dengan Shopee Tak lama lagi bulan puasa akan tiba sekali dengan raya, jadi ramai yang nak buat duit raya dengan Shopee. Maklumlah, raya sekali tapi belanja raya nak dapat kena cari banyak hari. Nak balik kampung, beli tiket bas, isi duit minyak dan tol, beli baju raya, beli kuih raya dan banyak lagi. Itu belum masuk duit belanja buat rumah terbuka dan duit raya lagi. Semua benda nak guna duit. Jadi anda kenalah buat duit raya dari sekarang. Boleh guna kaedah dropship di Shopee. Maklumlah, ini adalah cara yang sudah terbukti dan berkesan untuk dipraktikkan.     Jadi ejen dropship Shopee Anda perlukan internet untuk buat duit…

  • Bisnes

    Adakah Anda Tengah Pening Kepala Untuk Buat Duit?

    Adakah anda tengah pening kepala untuk buat duit? Saya pernah lalui perkara yang sama. Siang kerja pejabat, malam buat duit online. Masa dengan keluarga semakin renggang. Anak dan isteri sudah tidur, tapi saya masih lagi bersengkang mata. Adakah anda tengah pening kepala untuk buat duit? Anda buat semua itu demi mereka, supaya anda dapat lebih masa dengan anak-anak, lebih masa dengan isteri, lebih banyak waktu bercuti, kurang tekanan hidup, lebih masa untuk berseronok, lebih banyak pilihan, senang cakap nak lebih banyak kebebasan hidup.     Saya terfikir, sampai bila nak hidup macam ini? Tiap bulan, tiap hari mengeluh sebab tak cukup duit untuk hidup. Banyak duit nak pakai, bayar yuran…

  • Bisnes

    Group Telegram Bisnes Dropship Shopee

    Group Telegram bisnes dropship Shopee Ramai orang yang mencari group Telegram bisnes dropship Shopee untuk belajar menambah pendapatan, namun tak banyak group telegram bisnes Shopee yang boleh membantu menyalurkan maklumat dengan berkesan. Bagi admin group Telegram bisnes dropship, mereka menyediakan group yang ekslusif untuk ahli yang berbayar sahaja. Yuran yang dikeluarkan merupakan satu tanda kesungguhan untuk belajar bisnes dropship tersebut.     Kelebihan daftar group berbayar bisnes Shopee Group Telegram percuma memang ada, ia diwujudkan untuk mengumpul prospek yang berminat untuk belajar dan seterusnya membuat keputusan untuk sertai group yang berbayar. Ini adalah salah satu group Telegram bisnes untuk belajar dropship Shopee : –>> Group Telegram bisnes dropship Shopee <<–…

  • Bisnes

    Rahsia Dapat RM40,000 Berulang Kali Dengan Dropship

    Rahsia dapat RM40,000 berulang kali dengan dropship Kalau kami tanya, berapa lama yang anda perlukan untuk dapat kumpul wang RM40,000? Kalau anda simpan RM114 selama 30 tahun, baru dapat RM41,040. Bermakna anda kena simpan selama 360 bulan baru dapat jumlah tersebut. Persoalannya, anda sanggup ke tunggu selama 30 tahun sebab nak simpan RM40,000? Macam mana kalau kami tunjukkan cara yang lebih cepat dan tak payah tunggu sampai 40 tahun? Kalau umur anda sekarang 32 tahun, umur 62 baru dapat jumlah tersebut. Umur sudah tua barulah dapat merasa. Kalau mati awal, tak merasa lah kan…     Oleh itu, anda kena la cari jalan untuk dapatkan wang RM40,000 ini dengan cepat.…