Artikel Blog Dan Trafik Terbaik 2015

Dec 29

Artikel blog dan trafik terbaik 2015 Bulan Disember sudah menjelang, pihak WordPress mula menghantar laporan untuk memberi gambaran artikel blog dan trafik terbaik 2015 untuk blogger yang menggunakan platform mereka. Sedikit sebanyak laporan tersebut menunjukkan beberapa artikel yang ditulis pada tahun 2014 masih berbisa.     Selain itu, WordPress turut membuat...

Read More

Karnival Upin Dan Ipin Kini Berbayar

Oct 15

Karnival Upin dan Ipin kini berbayar Bulan lepas aku terlihat iklan untuk karnival Upin dan Ipin yang bakal diadakan hujung tahun 2015. Aku tak ada cadangan nak ke sini kalau masih bujang. Memandangkan anak pun dah besar panjang, aku cadang nak bawa jalan-jalan. Sekali sekala keluar dari kepompong kerja untuk luangkan masa dengan famili.   Bukan lagi masuk percuma...

Read More

Cara Batal Sumbangan Bulanan YaPEIM

Oct 13

Cara batal sumbangan bulanan YaPEIM Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) ditubuhkan oleh Kerajaan Persekutuan sejak 13 Oktober 1976. YaPEIM telah diperbadankan menerusi Trustee (Incorporation) Act 1952.     Cara untuk membatalkan sumbangan bulanan menerusi Skim Potongan Gaji YaPEIM boleh dilakukan dengan memahami maklumat yang disediakan oleh badan...

Read More

10 Tips Untuk Pasangan Marah

Sep 03

10 tips untuk pasangan marah Letih tengok kawan bergaduh dengan pasangan sampai tak dapat tidur bagai. Usah begitu. Janganlah romantik sebelum kahwin saja. Sedikit cadangan dari Yazid Zul berkaitan 10 tips untuk pasangan marah. 1. Fokus pada kebaikan. Saidina Umar isterinya jenis membebel tapi Saidina Umar sabar saja. Katanya, isterinya banyak jasanya dari menjaga...

Read More

Selepas Keguguran Aku Yang Kerisauan

Mar 01

Selepas keguguran aku yang kerisauan Lebih kurang 2 bulan selepas isteri aku gugur, beliau mula datang bulan seperti biasa. Cuma ianya meragukan bila tempohnya jadi terlalu lama. Selepas keguguran aku yang kerisauan. Suami mana yang tak risau. Cuma aku tak tunjuk depan dia. Bukan sebab aku Mr Nice Guy tapi Mr Arrogant. Aku mengambil keputusan untuk bawa isteri ke...

Read More