Jana RM3 Ribu Sebulan Dengan Uber

Dec 19

Jana RM3 ribu sebulan dengan Uber

Setiap hari heboh dengan kenaikan kos sara hidup. Bermuladengan minyak, tol, harga barang keperluan dan banyak lagi. Gaji pun naik cuma tak selari dengan kenaikan harga barang keperluan. Kerja kerajaan bukan lagi menjadi jaminan yang cerah. Untuk terus hidup, pendapatan sampingan diperlukan contohnya jana RM3 ribu sebulan dengan Uber.

 

jana-rm3-ribu-sebulan-dengan-uber

Risau dengan pendapatan yang tak mencukupi? Tambah pendapatan dengan Uber.

 

Bagaimana nak kira pendapatan UberX?

Dengan Uber, anda boleh buat duit dengan memandu. Uber memberi peluang untuk anda menjalankan servis UberX, UberXL dan Uber Black. Persoalannya ialah, berapakah jumlah wang yang anda boleh dapat dengan menghantar penumpang di bandar? Mari buat kira-kira ringkas untuk memudahkan anda buat duit dengan Uber.

Sebagai contoh, buat kira-kira untuk UberX. Pengiraan yang dibuat berpandukan kepada pendapatan seminggu. Rujuk pada sumber rasmi kiraan UberX.

Isnin hingga Khamis
Pagi : RM30 x 2 (jam) = RM60
Petang : RM22 x 2 (jam) = RM44
Jumlah : RM104 x 4 (hari) = RM416

Jumaat
Pagi : RM30 x 2 (jam) = RM60
Petang : RM25 x 2 (jam) = RM50
RM16 x 1 (jam) = RM16
Jumlah : RM126

Sabtu
RM16 x 2 (jam) = RM32
RM22 x 4 (jam) = RM88
Jumlah = RM120

Ahad
RM16 x 6 (jam) = RM96

Jumlah 7 hari = RM758

 

Jika anda memandu dengan Uber untuk 4 minggu, maka anda akan dapat RM758 x 4 = RM3,032. Pendapatan kasar ini diraih dengan memandu selama 4 jam sehari di hari Isnin hingga Khamis, 5 jam di hari Jumaat dan 6 jam di hari Sabtu dan Ahad. Jika anda mahu menjadi pemandu Uber, ini adalah gambaran pendapatan anda.

 

Tukarkan RM3,000 kepada RM7,000 sebulan

Jika anda boleh memandu dengan lebih lama, pendapatan anda boleh ditingkatkan kepada RM7,000 sebulan. Ikut cara di bawah :

20 jam x RM30 = RM600
7 jam x RM25 = RM175
20 jam x RM22 = RM440
42 jam x RM16 = RM672
6 jam x RM12 = RM72

Jumlah pendapatan mingguan = RM1,958 (95 jam)
Jumlah pendapatan bulanan = RM7,832

 

Anda bebas memandu dengan Uber

Bila anda mendaftar dengan Uber, anda adalah majikan dan anda jugalah pekerja bagi diri anda. Anda boleh kawal cara dan masa bekerja. Walau bagaimana pun anda perlu sentiasa online untuk menjana pendapatan dengan Uber dari RM3,000 hingga RM7,000 sebulan. Setelah ditolak 25% yuran Uber, maka anda akan dapat pendapatan bersih.

Sudah bersedia untuk memandu dengan Uber? Daftar di sini sekarang :
[+] https://get.uber.com/drive/?invite_code=m6wmnf62ue

5 comments

  1. wow.banyak gak dpt dgn join uber ni..rugilah mana2 graduan yg sekadar dok rumah goyang kaki tunggu panggilan intebiu..hehe

  2. Uber pun ada macam macam kategori ye ? Banyak je benda boleh buat bab cari duit ni antara nak dengan tak nak je.

  3. Pergh banyak juga yang boleh diraih dengan uber je tu…
    onlajer recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLanceeMy Profile

  4. wow bagus juga kalau dah ada pendapatan mencecah 3 ribu sebulan
    mrhanafi recently posted…Hikmah Bersedekah Untuk Murah RezekiMy Profile

  5. Wah masyuk tu kalau 3000 sebulan… terbaik
    Calrase Patrick recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLanceeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.