Keputusan Temuduga Separa Perubatan

May 17

Keputusan temuduga Separa Perubatan

Tapisan peperiksaan dan temuduga Separa Perubatan Gred U29 sudah selesai. Keputusan temuduga Separa Perubatan sudah keluar. Ia adalah keputusan untuk ambilan Julai tahun 2017 ini. Sekiranya anda masih belum periksa, sila gunakan link di bawah.

Untuk semak keputusan peperiksaan Separa Perubatan, gunakan link ini :

 

Apa pun keputusan yang anda terima, saya ucapkan salam sukses buat anda. Mohon anda tinggalkan sebarang komen yang berkaitan dengan Separa Perubatan di ruangan komen.

 

keputusan-temuduga-separa-perubatan

Tahniah kepada anda yang berjaya dipanggil ke program Separa Perubatan.

468 ad

173 comments

  1. hachiko /

    Saya telah semak dan sy tlh dikategorikan sbg calon simpanan bagi latihan jururawat. Saya rasa sgt sedih kerana sy sgt berharap utk latihan jururawat tersebut. Jadi, adakah sy telah benar2 diterima oleh pihak spa? Berapa lama sy perlu tunggu? Mohon beri pencerahan. Terima kasih.

  2. terima kasih..tapi saya ingin bertanya, sekiranya jawapan yg ditulis ialah maaf, maklumat anda tiada dalam urusan ini..maksudnya ape yer?

  3. Khairul Hazril Bin Mohd Azeli /

    Kenapa ye bile sy masukkan no ic die keluar maaf maklumat anda tiada dalam urusan.

  4. assalamualaikum…saya nk tnye surat tawaran akan keluar pada 10.12.2014 k???

  5. tahniah pada yang berjaya.. kesimpulan aku jawatan yang kemungkinan besar senang dapat ialah MA.. latihan2 lain memang peluang dapat sikit sebab kementerian kesihatan belum memerlukan ramai pembantu farmasi, makmal, dan juru xray lagi.

  6. Salam..knpe maklumat tiada dalam urusan..adakah permohonan ditolak..

  7. fareez /

    Saya xdpt xpala blm rzeki tp sa harap sgt saya d snarai kn sbg calon simpanan

  8. Syuhyeda Kardashian /

    Terima kasih di atas bimbingan encik ikhwan fahmi sy telah berjaya mendapat tawaran untuk latihan kejururawatan . ternyata blog ini sgt membantu saya untuk membuat persiapan dan menambahkan keyakinan saya untuk menghadiri temuduga . Semoga kalian semua berjaya 🙂

  9. alif rifqi /

    Salam..saya dah check keputusan dan saya berjaya ditawarkan utk mengikuti latihan penolong pegawai kesihatan persekitaran..10hb ni baru keputusan penempatan kolej akan diketahui..adakah kemungkinan saya akan ditawarkan di kskb sg buloh atau di kolej kesihatan awam sarawak??saya berharap sgt dpt di semenanjung sahaja..

  10. suhaila /

    saya xdpt .. xad rezeki .. sy hrp sy tersenarai dalam simpanan .

  11. Siti Nira Fazira Shaary /

    Alhamdulillah..sy berjaya mndpt jwtn ltihan kejururawatan..trma kasih kpd Encik Ikhwan Fahmi krn telah mmberi pelbagai info yg amat berguna..

  12. fakruddin /

    Saya telah d katogari sebagai calon simpanan penolong pegawai perubatan…..selama mana kah saya perlu menunggu tempoh untuk d panggil….atau memang tiada peluang!!!???

  13. Kenapa link untuk sarawak belum ada ya?? Sepatutnya keputusan keluar 8/12..

  14. zul hadir tmuduga pd 31/10 hr tu.. bg calon sarawak blm keluar lg ke result?? berdebar debar hati ni.. harap2 zul dapat lah ikut latiha. separa perubata. tu..amin… drpada 8 lilihan lathn hr tu..zul cuba nasih ambik latihan kejururawatan.mana tahu dpt gelatan malenurse pasni.. mudah mudahan…aminn..doakan zul.. tq

  15. Hazril- 27 haribulan 10 tarikh temuduga 🙂

    • Hazril /

      Sy 4/11..adoi,kenapa kite punye keputusan xde ni,mohon En.Ikhwan Fahmi jawab persoaalan ni

  16. kenapa keputusan temuduga separa perubatan bagi calon sarawak masih belum keluar lagi yer?? hr ni dh 8/12/14.. sepatutnya keliar hari ni..

  17. gilbert /

    Bila result untuk calon sarawak keluar.?

  18. tasharofri /

    Terima kasih en ikhwan atas bantuan blog ni. Sy telah lulus dan mendapat jawatan sebagai jururawat dan penempatan akan diberitahu pada 10hb 12 ney. Kali kedua ni baru sy lulus. Alhamdulillah. Sy dapat 7 jawatan perubatan. M.a sy letak yg pertama dan jururawat sy letak yg last. Tp yg last tu la yg penemuduga banyak tanya. Haha. So yg lain tu prepare la siap2 semuanya. Semoga yg lain turut berjaya di masa depan. Amin.

  19. Apa untuk calon sarawak tidak ada ka??bila keluar….

  20. Bg calon simpanan tu die org akn pgil dlm msa 6bulan..saya dlu calon simpanan jga

  21. alhamdulillah.. pg tadi dah keluar result utk calon sarawak.. zul dpt latihan jururawat..^^ teringat kt cite suamiku jururawat.. ^^

  22. sofiawajdi /

    Macm mne nk thu kt mne kalau kt semenanjung?? Saya dpt pembntu pegawai kesihatan persekitaran..

  23. Salam..sya nk tnya mna nak dptkan surat tawaran dan mengetahui mna penempatan latihan ye.sy brjya temuduga untuk jawatan penolong pegawai kesihatan persekitaran calon sarawak.

  24. Surat akuan sumpah dan borang akuan penjamin perlu dimuat turun ke? Dekat muat turun borang sana tidak ada , tapi dekat panduan ada..

  25. Asslm..alhamdulillah sya juga dpt latihan jururawat.. ada ka calon sabah atau calon ngeri lain yang dpt latihan jururawat di kskb kk? Klau ada komen la ya..kta kenal kenal..ehehe

  26. Nur Atuqah /

    Assalamua’laikum, Encik……..Apa maknanya keputusan muktamat adalah berdasarkan kepada surat pemberitahuan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia yang tertera dibawah kolom keputusan tersebut?

  27. Surat tawaran kenapa tak leh download lagi ?

  28. Amiera /

    salam..sy nk tya..apa ye dokumen perlu dibawa untuk calon simpanan nk melapor diri?

  29. ainshaaa /

    Salam..saya dh isi spa8 tp tak dapat panggilan pom..saya minat sangat juturawat..knp tak ada peluang pada saya..

  30. Assalam,tumpang tanya calon simpanan latihan tu mcm mane?ade peluang untuk dipanggil ker?berapa lame kene tggu untuk calon simpanan latihan nie?

  31. Roziyanaroziyana@gmail.com Ana0705 /

    encik ikwan kenape dh check keputusan latihan separa perubatan latihan jururawat sesi july 2015 please help me… my name roziyana binti abdul rahim 810507016656 tq..

  32. Ya, peluang itu akan sentiasa ada.

  33. Salam. Sy nak tanya, macam mna nak tahu kita nih calon simpanan? Bila surat tawaran dan penempatan bg sesi julai 2015 akn kluar?
    ana recently posted…Bisnes Roti Canai Dan Murtabak Di Bulan RamadanMy Profile

  34. yaya /

    Bila blh semak ptempatan intake julai 2015 yer??

  35. nur /

    Result utk intake julai blom kluar lgi lh. Bila kluar?

    • nor sakinah /

      Da keluar ke result intake untuk bulan julai? Link please

  36. eda /

    macamana nk semak penempatan sesi july 2015

  37. Nurul Farhana /

    bila agaknye boleh tahu penempatan bg intake julai 2015 ye?

  38. bija /

    Saya dah bnyak Kali apply,smua syarat tak melepasi.even sijil pun saya Ada apply

  39. along /

    Result utk intake julai blom kluar lgi . Nak tnya , bila kluar?

  40. Mohon semak di sini :
    –>http://latihan.moh.gov.my/v3/index.php?option=com_content&view=article&id=478&Itemid=912&lang=ms

  41. Meng /

    Saya calon simpanan utk tmuduga bulan 10 2014 hritu dan Alhamdulillah baru mggu lepas saya dpt surat utk pgi lapor diri. Hehe. Bersyukur sgt2. Kena bnyk2 brdoa and sabar.

  42. farah /

    assalamualaikum. saya nak tanya untuk calon simpanan, mcm mana nak tahu permohonan diterima atau diuluskan?? diberi surat, sms atau emel?? terima kasih.

  43. Dear admin~
    Boleh sy tau keputusan diploma separa perubatan untuk calon yg temuduga bulan 10.2015 keluar bulan berapa? November? December jugak?

  44. salam sya nk tnya..knpa result utk sbh blum kluar?doakan sya ya..amin.

    • Result utk Calon Sabah dijangka 30hb Nov ni keluar..sbb sy pun menunggu keputusan juga…admin pun ada maklum juga yg 30hb ni result keluar..cuma yg calon semenanjung punya result keluar awal sbb tempoh temu duga di semenanjung singkat berbanding sabah dan sarawak..harap bersabar dan tenang ya sahabat handai

      • Zamri ismail /

        Bleh tgguh x latihan jururawat…dapat tahu result dpat lapor diri bln 1 nie

  45. sarawak sabah bila pula keluaar keputusan ? hahaha

  46. Assalamualaikum ,. calon simpanan tu mcm mana? Mcm mana nk semak penempatan ?

  47. salam keputusan iv calon sabah bila keluar?sppatutnya 30hb tpi knapa masi tiada?

  48. kenapa result separa perubatan sesi januari 2016 untuk calon sabah belum keluar ? hari ne dah 30 november . mohon reply

  49. Keputusan utk calon sabah bila keluar ya?

  50. Intan Nellissa /

    Tarikh keputusan temuduga bagi calon Sarawak dan Sabah keluar bila?

  51. Bilakah tarikh keputusan temuduga bagi calon sabah & sarawak d separa perubatan utk sesi januari 2016
    Evelin recently posted…Melawat Rumah Yang Nak DibeliMy Profile

  52. Fazira /

    Kenapa keputusan separa perubatan sesi jan 2016 utk calon sabah belum ada ? Bila agak nya kputusan tu kluar yha ?

  53. Adam Jeremy /

    Bila agaknya result utk Sarawak kluar? Adakah dalam minggu ini ataupun sebaliknya? Mohon Pencerahan dari admin. Trima kasih.

  54. sebenarnya bila keputusan temuduga spa calon sabah keluar?

  55. Fazri3na /

    Bila jugak keputusan temuduga spa8 separa perubatan calon sabah keluar ni ? Lama jugak mau di tunggu . Lmbt btul jugak sistem ni

  56. Raizel /

    wow.., smua org asyik tnya soalan yg sama ja ni… relax laa… Kemungkinan 7 atau 8hb result akan kluar… sy pun tunggu result jgk…

  57. Alhamdulillah . Effa mari saya tolong cek .

  58. salam, macamna nak tahu penempatan? saya calon Sabah.

  59. alhamdulillah saya dapat ppp, dan saya nak tanya admin, apa maksudnya ada taklimat dan maklumat yang akan diberi? saya kena call KKM untuk taklimat tu ke ataupun ada tempat yang akan diberikan untuk taklimat ini nanti? dan saya tak faham dia kata muat turun surat tawaran tapi bila masuk web tu, tiada pun surat tawaran.. maaf panjang soalan, tapi saya mohon supaya soalan saya dijawab agar saya tidak tertanya2..

  60. Juliani /

    Bagaimana cara memuat turun surat tawaran? Dimanakah penempatan bagi pembantu pegawai farmasi? Di Sabah ada ka?

  61. herisha /

    Hello admin.
    apa mksd maklumat anda tiada dlm urusan?

  62. Call pegawai spa utk sbrg pertanyaan . Iya Alan dan kawan kawan . ? hari ni dia xda . Dia ckp call besok

  63. Nor Hasimah /

    Bilakah keputusan temuduga separa perubatan bagi calon sarawak diumumkan??Hari ni kn dh 7/12/2015

    • tau tkpe..lambat sgt srawak nak keluar..dlm surat pnggilan temuduga kata hri nie..7/12..msih tkde jugak..

  64. Fazri3na /

    Dukacita saya x dpt ? hmm ni dah kali ketiga 3 gagal separa perubatan . Walhal masa temuduga saya dpt jwab dgn lancar ? boleh dpt kah lagi tu yah ? Saya nak sgt jwatan ni

    • Terima kasih, saya sudah kemaskini link semakan untuk Sarawak.

      • Keputusan calon sarawak dh kluar..Saya nk tnya..saya calon simpanan utk bln julai 2015..bila saya semak..dia kata ..maaf..maklumat tidak ada..mohon pencerahan..

  65. Nor Hasimah /

    Tuan…knpa pihak SPA suka ambil calon separa perubatan sbg PPP??Jawatan yang lain tk byk kekosongan ke ataupun tk da peluang nk dpt??Kebanyakan calon dikategorikan sebagai calon simpanan..siapa yang pilih PPP tu untung lh kn..

  66. Salam, tumpang tanya, siapa2, siapa tahu penempatan bila keluar ye? 🙂

  67. cookies /

    Assalamualaikum,saya pun nak tanya bilakah keputusan penempatan untuk separa perubatan sesi januari 2016 ? 🙂

  68. norizwan /

    Alhamdulillahi rabbil alami?..saya dapat utk jawatan ppp..thankyou to Allah s.w.t.

  69. cookies /

    Admin bilakah keputusan penempatan sesi januari 2016 nak keluar ye?

  70. bila keputusan penempatan untuk kemasukan januari 2016?? hmmmm

  71. dalam website SPA kata keputusan penempatan boleh disemak pada 15-31 disember. tapi sy cek, mc x dpt buka link yg mreka bagi. tunggu je lah

  72. Nombor dari mana ni? Spa kah ? 058012586 sya terlepas ni panggilan tadi..

  73. Ya, confirm la.. apa ko dpat?

  74. sebab terlalu ramai yang akses web itu.. cuba nanti. lepas semua orang dah cek

  75. Dri sabah ke ? Nurse ? . Xpa la klw jauh . Rezeki dh dkt sana ?

  76. tolong saya belum boleh cek dapat mana.. pls

  77. Salam , Kalau sijil spm 2014 kita belum ada lagi dekat sekolah . Boleh x guna slip Spm yg telah disahkan ?

  78. Untuk dibawa semasa lapor diri 4 januari ni.

  79. Balik2 kol dkat KSKB KK, tapi, xda yg sambut.. knapa tu

  80. Terima kasih.saya dah lulus temu duga dan teima latihan pembantu pegawai perubatan….saya terima email dari spa dan suruh saya muat turun surat pengesahan dari sesbuah link.masa untuk buka link tu adalah 15-31 disember. Sehingga skrng link tu belum fungsi..apa saya kena buat.

  81. ya ka Dinesh? mari saya tolong check.

    • Kamu semua dah buat medical chek up? Sy sdg tunggu result darah kluar. Bole daftar dgn borang kesihatan blum lengkap?

  82. Kina /

    Yg untuk sabah bila ?

  83. Jack /

    link yg di beri xboleh acess la..mcmna nak download surat tawaran dan penempatan latihan untul latihan pembantu kesihatan awam intake julai 2016..

  84. asma /

    Bila tarikh boleh semak penempatan jururawat intake julai 2016?link yg diberi xboleh access..kta 2mggu sblm masuk dh boleh semak..mohon pencerahan

  85. tahniah kepada yang berjaya dan yang kurang berjaya..cuba lagi la ye
    mrhanafi recently posted…Pahitnya Rasa Kalau Emosi DiabaikanMy Profile

  86. Maksud tawaran latihan kat status urusan tu apa ya? Ada sapa2 dapat bagitau kita tak?? Terima kasih..

  87. Siapa pihak yang saya boleh hubungi kalau ada sebarang pertanyaan mengenai dokumen-dokumen yang perlu dibawa semasa lapor diri??

  88. natra /

    Untuk calon sabah bila ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge