Keputusan Temuduga Separa Perubatan

Keputusan temuduga Separa Perubatan

Tapisan peperiksaan dan temuduga Separa Perubatan Gred U29 sudah selesai. Keputusan temuduga Separa Perubatan sudah keluar. Ia adalah keputusan untuk ambilan Januari tahun 2018 ini.

Seperti yang anda ketahui, bidang latihan Separa Perubatan membuat pengambilan 2 kali setahun. Setiap pengambilan memerlukan kekosongan kurang dari 2,000 orang.

Dengan latihan peringkat sijil serta diploma, sudah pasti Separa Perubatan memerlukan calon-calon yang benar-benar layak dan berkaliber untuk mengisi kekosongan yang amat terhad.

Saingan dikatakan amat sengit kerana bilangan calon-calon yang menduduki peperiksaan boleh mencecah sehingga 9,000 orang dalam satu masa.

Untuk semak keputusan peperiksaan Separa Perubatan, gunakan link ini :

 

Apa pun keputusan yang anda terima, saya ucapkan salam sukses buat anda. Jika anda gagal, anda masih berpeluang untuk menduduki peperiksaan Separa Perubatan di masa yang akan datang.

Jika anda berjaya, tahniah diucapkan dan selamat menduduki tapisan temuduga Separa Perubatan yang bakal berlangsung nanti.

Mohon anda tinggalkan sebarang komen yang berkaitan dengan Separa Perubatan di ruangan komen.

 

keputusan temuduga separa perubatan
Tahniah kepada anda yang berjaya dipanggil ke program Separa Perubatan.

185 thoughts on “Keputusan Temuduga Separa Perubatan

  1. Saya telah semak dan sy tlh dikategorikan sbg calon simpanan bagi latihan jururawat. Saya rasa sgt sedih kerana sy sgt berharap utk latihan jururawat tersebut. Jadi, adakah sy telah benar2 diterima oleh pihak spa? Berapa lama sy perlu tunggu? Mohon beri pencerahan. Terima kasih.

  2. terima kasih..tapi saya ingin bertanya, sekiranya jawapan yg ditulis ialah maaf, maklumat anda tiada dalam urusan ini..maksudnya ape yer?

  3. tahniah pada yang berjaya.. kesimpulan aku jawatan yang kemungkinan besar senang dapat ialah MA.. latihan2 lain memang peluang dapat sikit sebab kementerian kesihatan belum memerlukan ramai pembantu farmasi, makmal, dan juru xray lagi.

  4. Terima kasih di atas bimbingan encik ikhwan fahmi sy telah berjaya mendapat tawaran untuk latihan kejururawatan . ternyata blog ini sgt membantu saya untuk membuat persiapan dan menambahkan keyakinan saya untuk menghadiri temuduga . Semoga kalian semua berjaya 🙂

  5. Salam..saya dah check keputusan dan saya berjaya ditawarkan utk mengikuti latihan penolong pegawai kesihatan persekitaran..10hb ni baru keputusan penempatan kolej akan diketahui..adakah kemungkinan saya akan ditawarkan di kskb sg buloh atau di kolej kesihatan awam sarawak??saya berharap sgt dpt di semenanjung sahaja..

  6. Alhamdulillah..sy berjaya mndpt jwtn ltihan kejururawatan..trma kasih kpd Encik Ikhwan Fahmi krn telah mmberi pelbagai info yg amat berguna..

  7. Saya telah d katogari sebagai calon simpanan penolong pegawai perubatan…..selama mana kah saya perlu menunggu tempoh untuk d panggil….atau memang tiada peluang!!!???

  8. zul hadir tmuduga pd 31/10 hr tu.. bg calon sarawak blm keluar lg ke result?? berdebar debar hati ni.. harap2 zul dapat lah ikut latiha. separa perubata. tu..amin… drpada 8 lilihan lathn hr tu..zul cuba nasih ambik latihan kejururawatan.mana tahu dpt gelatan malenurse pasni.. mudah mudahan…aminn..doakan zul.. tq

  9. kenapa keputusan temuduga separa perubatan bagi calon sarawak masih belum keluar lagi yer?? hr ni dh 8/12/14.. sepatutnya keliar hari ni..

  10. Terima kasih en ikhwan atas bantuan blog ni. Sy telah lulus dan mendapat jawatan sebagai jururawat dan penempatan akan diberitahu pada 10hb 12 ney. Kali kedua ni baru sy lulus. Alhamdulillah. Sy dapat 7 jawatan perubatan. M.a sy letak yg pertama dan jururawat sy letak yg last. Tp yg last tu la yg penemuduga banyak tanya. Haha. So yg lain tu prepare la siap2 semuanya. Semoga yg lain turut berjaya di masa depan. Amin.

  11. alhamdulillah.. pg tadi dah keluar result utk calon sarawak.. zul dpt latihan jururawat..^^ teringat kt cite suamiku jururawat.. ^^

  12. Salam..sya nk tnya mna nak dptkan surat tawaran dan mengetahui mna penempatan latihan ye.sy brjya temuduga untuk jawatan penolong pegawai kesihatan persekitaran calon sarawak.

  13. Asslm..alhamdulillah sya juga dpt latihan jururawat.. ada ka calon sabah atau calon ngeri lain yang dpt latihan jururawat di kskb kk? Klau ada komen la ya..kta kenal kenal..ehehe

  14. Assalamua’laikum, Encik……..Apa maknanya keputusan muktamat adalah berdasarkan kepada surat pemberitahuan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia yang tertera dibawah kolom keputusan tersebut?

  15. Assalam,tumpang tanya calon simpanan latihan tu mcm mane?ade peluang untuk dipanggil ker?berapa lame kene tggu untuk calon simpanan latihan nie?

  16. encik ikwan kenape dh check keputusan latihan separa perubatan latihan jururawat sesi july 2015 please help me… my name roziyana binti abdul rahim 810507016656 tq..

  17. Saya calon simpanan utk tmuduga bulan 10 2014 hritu dan Alhamdulillah baru mggu lepas saya dpt surat utk pgi lapor diri. Hehe. Bersyukur sgt2. Kena bnyk2 brdoa and sabar.

  18. assalamualaikum. saya nak tanya untuk calon simpanan, mcm mana nak tahu permohonan diterima atau diuluskan?? diberi surat, sms atau emel?? terima kasih.

  19. Dear admin~
    Boleh sy tau keputusan diploma separa perubatan untuk calon yg temuduga bulan 10.2015 keluar bulan berapa? November? December jugak?

    1. Result utk Calon Sabah dijangka 30hb Nov ni keluar..sbb sy pun menunggu keputusan juga…admin pun ada maklum juga yg 30hb ni result keluar..cuma yg calon semenanjung punya result keluar awal sbb tempoh temu duga di semenanjung singkat berbanding sabah dan sarawak..harap bersabar dan tenang ya sahabat handai

  20. Bila agaknya result utk Sarawak kluar? Adakah dalam minggu ini ataupun sebaliknya? Mohon Pencerahan dari admin. Trima kasih.

  21. Bila jugak keputusan temuduga spa8 separa perubatan calon sabah keluar ni ? Lama jugak mau di tunggu . Lmbt btul jugak sistem ni

  22. wow.., smua org asyik tnya soalan yg sama ja ni… relax laa… Kemungkinan 7 atau 8hb result akan kluar… sy pun tunggu result jgk…

    1. keputusan temuduga calon sabah dah keluar . saya dh cek tp knpa tulis maklumat anda tiada dlam urusan ini! pdhal sya ntrview 21/10 .

  23. alhamdulillah saya dapat ppp, dan saya nak tanya admin, apa maksudnya ada taklimat dan maklumat yang akan diberi? saya kena call KKM untuk taklimat tu ke ataupun ada tempat yang akan diberikan untuk taklimat ini nanti? dan saya tak faham dia kata muat turun surat tawaran tapi bila masuk web tu, tiada pun surat tawaran.. maaf panjang soalan, tapi saya mohon supaya soalan saya dijawab agar saya tidak tertanya2..

  24. Dukacita saya x dpt ? hmm ni dah kali ketiga 3 gagal separa perubatan . Walhal masa temuduga saya dpt jwab dgn lancar ? boleh dpt kah lagi tu yah ? Saya nak sgt jwatan ni

      1. Keputusan calon sarawak dh kluar..Saya nk tnya..saya calon simpanan utk bln julai 2015..bila saya semak..dia kata ..maaf..maklumat tidak ada..mohon pencerahan..

  25. Tuan…knpa pihak SPA suka ambil calon separa perubatan sbg PPP??Jawatan yang lain tk byk kekosongan ke ataupun tk da peluang nk dpt??Kebanyakan calon dikategorikan sebagai calon simpanan..siapa yang pilih PPP tu untung lh kn..

  26. Terima kasih.saya dah lulus temu duga dan teima latihan pembantu pegawai perubatan….saya terima email dari spa dan suruh saya muat turun surat pengesahan dari sesbuah link.masa untuk buka link tu adalah 15-31 disember. Sehingga skrng link tu belum fungsi..apa saya kena buat.

  27. link yg di beri xboleh acess la..mcmna nak download surat tawaran dan penempatan latihan untul latihan pembantu kesihatan awam intake julai 2016..

  28. Bila tarikh boleh semak penempatan jururawat intake julai 2016?link yg diberi xboleh access..kta 2mggu sblm masuk dh boleh semak..mohon pencerahan

  29. Siapa pihak yang saya boleh hubungi kalau ada sebarang pertanyaan mengenai dokumen-dokumen yang perlu dibawa semasa lapor diri??

  30. saya calon simpanan , saya iv pada bulan 4 2017, sekarang status urusan saya “tawaran latihan”.. tapi kelmarin pihak kkm ada call saya tanya saya bekerja ke x? saya jawab kerja sementara di company swasta. persoalannya.. adakah saya diterima jika saya bekerja? tapi dalam acc spa saya tulis tawaran latihan?tq 🙂
    #konfius#lamamenunggu#ivke3

  31. salam,alhamdulillah sy berjaya dalam temuduga latihan jururawat ni..tp penempatan belum diketahui. boleh sy tahu, kebiasannya bila penempatan akn diberitahu?

  32. Salam…nk tanya… sy nie calon simpanan kpsl latihan jururawat….adekah sy perlu pergi iv lg??sbb simpanan latihan saya valid smpai jan/2019 saje…..skng brkerja sebagai jururawat masyrakat…tq…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.