7 Tips Penjimatan Untuk Remaja

Mar 11

7 tips penjimatan untuk remaja Tips ini asalnya ditulis oleh Amir Syahir untuk golongan remaja yang terdiri dari mahasiswa dan mahasiswi untuk berjimat cermat semasa belajar. 7 tips penjimatan untuk remaja ini boleh membantu mereka dari masalah kewangan hingga terpaksa berlapar, catu makanan dan mengikat perut. Kos sara hidup akan meningkat setiap tahun. Sepinggan...

Read More

Artikel Blog Dan Trafik Terbaik 2015

Dec 29

Artikel blog dan trafik terbaik 2015 Bulan Disember sudah menjelang, pihak WordPress mula menghantar laporan untuk memberi gambaran artikel blog dan trafik terbaik 2015 untuk blogger yang menggunakan platform mereka. Sedikit sebanyak laporan tersebut menunjukkan beberapa artikel yang ditulis pada tahun 2014 masih berbisa.     Selain itu, WordPress turut membuat...

Read More

Kerja Kerajaan Tanpa Melalui SPA

Dec 07

Kerja kerajaan tanpa melalui SPA Biasa anda dapat berita untuk kerja kerajaan harus melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Sebenarnya ada SPA di peringkat negeri iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Selangor sebagai contoh atau pun agensi kerajaan. Jadi saya nasihatkan anda memohon kedua-duanya iaitu SPA dan SPA Negeri. SPA Negeri membuat pengambilan...

Read More

Buat Duit Masa Isteri Mengandung

Dec 05

Buat duit masa isteri mengandung Bila sudah berkahwin dan isteri pula disahkan hamil, pasti rasa gembira sebab ahli keluarga bakal bertambah. Bosan dengan soalan bila nak ada anak, situasi ini sudah pasti menamatkan soalan yang tak enak didengari. Sementara tunggu anak lahir, ibu dan bapa atau suami dan isteri kena usaha buat duit masa isteri mengandung sebab nak...

Read More

8 Tips Dan Panduan Membeli Kereta Baru

Dec 03

8 tips dan panduan membeli kereta baru Dalam industri jual beli kereta, terlalu banyak berlaku penipuan sehingga jurujual kereta kini dipandang sebagai kaki penipu. Sebelum menjadi jurujual kereta, saya juga telah jadi mangsa penipuan semasa membeli kereta pertama saya. Justeru itu, setelah saya memasuki dunia jual beli kereta ini, saya dapat mengetahui selok belok...

Read More

Jual Produk Informasi 300 Unit 3 Hari

Oct 17

Jual produk informasi 300 unit 3 hari Bulan Oktober ini saya agak sibuk dengan jualan produk informasi. Ianya berkaitan dengan niche kerjaya iaitu peperiksaan online Penolong Akauntan Gred W27. Untuk sasaran pelanggan kali ini adalah lepasan diploma. Kadar tempahan amat menggalakkan kerana dalam masa 3 hari sahaja ia sudah terjual melebihi 300 unit. Saya akan...

Read More

Karnival Upin Dan Ipin Kini Berbayar

Oct 15

Karnival Upin dan Ipin kini berbayar Bulan lepas aku terlihat iklan untuk karnival Upin dan Ipin yang bakal diadakan hujung tahun 2015. Aku tak ada cadangan nak ke sini kalau masih bujang. Memandangkan anak pun dah besar panjang, aku cadang nak bawa jalan-jalan. Sekali sekala keluar dari kepompong kerja untuk luangkan masa dengan famili.   Bukan lagi masuk percuma...

Read More

Cara Batal Sumbangan Bulanan YaPEIM

Oct 13

Cara batal sumbangan bulanan YaPEIM Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) ditubuhkan oleh Kerajaan Persekutuan sejak 13 Oktober 1976. YaPEIM telah diperbadankan menerusi Trustee (Incorporation) Act 1952.     Cara untuk membatalkan sumbangan bulanan menerusi Skim Potongan Gaji YaPEIM boleh dilakukan dengan memahami maklumat yang disediakan oleh badan...

Read More

Soalan Temuduga Penolong Akauntan

Sep 11

Soalan temuduga Penolong Akauntan Contoh soalan temuduga Penolong Akauntan Gred W27 boleh dirujuk menerusi senarai contoh-contoh soalan di bawah. Ia ditulis berdasarkan perkongsian calon yang pernah hadir ke sesi temuduga Penolong Akauntan yang lepas. Tidak semestinya ia akan ditanya pada anda tetapi anda boleh jadikannya sebagai rujukan. 1. Perkenalkan diri anda...

Read More

10 Tips Untuk Pasangan Marah

Sep 03

10 tips untuk pasangan marah Letih tengok kawan bergaduh dengan pasangan sampai tak dapat tidur bagai. Usah begitu. Janganlah romantik sebelum kahwin saja. Sedikit cadangan dari Yazid Zul berkaitan 10 tips untuk pasangan marah. 1. Fokus pada kebaikan. Saidina Umar isterinya jenis membebel tapi Saidina Umar sabar saja. Katanya, isterinya banyak jasanya dari menjaga...

Read More
Page 28 of 34« First...1020...2627282930...Last »