Bisnes

5 Langkah Mudah Buat Duit Dengan Ebay

5 langkah mudah buat duit dengan Ebay

Ebay adalah platform jual beli di atas talian yang mempunyai pelanggan sedia ada untuk membeli produk jualan anda. Ada 5 langkah mudah buat duit dengan Ebay ini boleh membantu anda menjana jualan dengan lebih mudah.

 

5 langkah mudah buat duit dengan Ebay

 

1. Produk untuk dijual. Anda boleh jual apa sahaja di Ebay, namun begitu anda perlu membuat kajian apakah jenis produk yang laku keras untuk dipasarkan. Anda boleh gunakan perisian Terapeak untuk mengkaji produk panas yang laku di pasaran.

2. Pembekal produk yang nak dijual. Ada orang membuat produk mereka sendiri, ada yang mendapatkannya dari pembekal. Salah satu cara untuk mendapatkan bekalan adalah menjadi dropshipper produk dari China seperti Ali Express.

3. Tempat untuk menjual. Gunakan Marketplace ebay.com untuk mula menjual produk anda. Daftar di Ebay dan patuhi syarat dan terma yang ditetapkan. Elakkan dari menjual barang tiruan supaya bisnes anda dapat bertahan lama.

4. Medium pembayaran antarabangsa. Bila anda berurusan dengan pelanggan dari luar negara, Paypal adalah medium pembayaran yang terbaik. Anda boleh terima bayaran pelanggan menerusi Paypal dan pindahkannya ke dalam mana-mana bank di Malaysia.

5. Servis penghantaran produk. Sebahagian besar syarikat kurier ada menawarkan penghantaran ke luar negeri, termasuklah Pos Laju menerusi FlexiPack International. Untuk pembekal produk dari China, servis kurier dikendalikan oleh Aliexpress.

Dari mana saya boleh belajar buat duit dengan Ebay?

Dengan melaksanakan 5 langkah ini, anda sudah boleh menjual sehingga ke pasaran Amerika hanya dengan bekerja di depan komputer. Dengan ilmu yang betul, tak susah untuk anda menjana keuntungan.

Dengan membaca artikel ini, anda tak boleh terus memulakan bisnes di Ebay. Anda perlukan satu panduan lengkap yang terbukti berkesan. Anda akan dapat belajar proses pendaftaran di Ebay, mendaftar akaun Paypal, teknik membuat kajian produk dengan perisian Terapeak, cara menyenaraikan produk dan kaedah pos barang ke luar negara dan lain-lain.

Klik laman web di bawah untuk maklumat lanjut :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *